zondag 28 februari 2010

Dagje AQWA

AQWA ,Beter bekend als De Aquarium van West Australië.












Het ligt in een mooi rustig haventje, Hillarys, op ongeveer 10km van waar wij op het moment zitten. Het is er altijd heel druk, heel veel dagjesmensen komen er koffie drinken, soeveniers winkelen, of met de kids zwemmen in de rustige baai.


Het is er een Mekka voor de boot liefhebbers, die daar in alle modellen, kleuren en maten aangemeerd liggen en waarvan er veel te koop aangeboden staan.





Van daar kun je ook een ferrie nemen naar schuin tegenover liggende Rottnest Island. Het ritje komt op ongeveer AU$20, en duurt ongeveer 40-45 minuten. Daar later meer over, ik zal maar terug gaan naar mijn oorspronkelijk verhaal en AQWA.

Het is een leuk, niet te groot, niet te klein, mooi onderhouden aquarium, waar je je als jong of oud zijnde voor een paar uurtjes mooi kunt vermaken.



Je kan er alléén dieren in terug vinden die in de wateren van West Australie zwemmen, en die kust is maar ongeveer 12 000km lang.





Je kan duiken of snorkelen met de haaien, roggen en schildpadden in de grote basin, of als je dat te eng vindt (zoals ik) ze bewonderen door de dikke glaswand als ze boven je langs scheren. Je kan met de roggen, zeesterren en komkommers in het water spelen, live shows bekijken en veel meer.




Dat heb ik dan ook gedaan, niet alleen, maar met een kei toffe Nederlandse, (die ik heel toevallig via Coffiefresh heb leren kennen, zij heet Marion) en haar dochtertje, Maartje.


Mooie, warme, zomerse dag en drie meiden zonder mannen op stap, dat kon niet anders dan een gaslagade dag worden, en het was niet minder waar. Het was ongelofelijk!!!

Hier zijn de kijkjes:

2 opmerkingen:

  1. Hé wat leuk om jullie weblog te lezen en idd Tanja, was een geslaagde dag moeten we vaker doen.
    Zie en spreek jullie snel weer. Xxx Max, Marion, Daan & Maartje

    BeantwoordenVerwijderen
  2. oooh i love Hillary's!!!! vooral de huizen hehe die villa's ga ik van m'n leve ni vergete :p zus het wordt tijd da ge daar ene voor mij vindt :p

    BeantwoordenVerwijderen