maandag 26 januari 2009

Yes!! We zijn aangekomen in Australie !!

Aangekomen in down under !!!

Op 16 Januari zijn we aangekomen in Australie. Naar een reis van 24 uur , werden we op Perth airport opgewacht door de oom , tante en nichtje van Tanja. Voordat wij ze zagen moesten we eerst nog door de o zo strenge douane van Australie. Snuffelende honden. Koffers open , rugzakken open , alles nog eens door de scan , een aantal vragen beantwoorden betreffende eventueel meegenomen goederen die niet toegelaten worden. Wij hadden niets , dus konden we door de douane. Deze controle doen ze bij iedereeen!
Nadat we warm welkom waren ontvangen door de familie , gingen we naar buiten waar het heet was!! ; 38 graden!! Maar gelukkig hadden hun een grote toyata 4x4 met airco. Die avond hebben we doorgebracht in een hotel vlakbij het vliegveld. Daar hebben we gedineerd , en zijn we vroeg naar bed gegaan. De volgende dag zijn we naar Carnarvon gereden. Een klein stadje / dorp van 6500 inwoners , waar de familie Borich woont ( familie van Tanja ). Dit is 1000 km ten noorden van Perth. Onderweg de eerste kangeroe gezien ; een dode , hij was aangereden op de snelweg. Je ziet er heel veel langs de weg liggen. Ik schat dat we toen we op de ' snelweg ' zaten , tijdens die 1000 km , ongeveer 100 auto's zijn tegengekomen! Onvoorstelbaar he! Deze ' snelweg ' is een gewone smalle tweebaansweg ( 1links , 1 rechts ). Onderweg kom je nog een aantal roadtrains tegen. Dit zijn hele grote vrachtwagens met 3 trailers of meer.
Aangekomen in Carnarvon werden we opgewacht door de opa en oma van Tanja. Het was fijn om deze weer te zien!
Tot nu toe zijn we nog in Carnarvon. Over een dag of 5 zullen we terug naar Perth gaan. Daar blijven we dan voorlopig.
Wat hebben we tot nu toe gedaan in Carnarvon ; Auto gereden!! Dus links van de weg , en stuur rechts!!! Dat is maar heel eventjes wennen , je hebt dit zo onder knie. Verder hebben we nog wat papierzaken moeten regelen zoals bank acount , belasting , ziekenfonds , rijbewijs , etc. We hebben monkey mia bezocht. Dit is een soort resort waar je wilde dolfijnen en schildpadden onder toezicht kan zien. Je staat gewoon in de zee , en deze beesten komen op een bepaald uur van de dag naar de kust. Het is duidelijk dat je deze niet mag aanraken. Er zijn altijd begeleiders aanwezig die dit in gaten houden / begeleiden. Je krijgt zelfs een boete als je het wel doet! En terecht vind ik. Het was heel mooi om deze dieren zo van dichtbij te zien. We zijn ook nog naar blowholes geweest. Dit is een natuurwonder aan de kust. Doordat de zee zich tegen de rotsen aanbeukt , gaat het water onder de rotsen , en dan door de natuur gevormden gaten door naar buiten/boven. Dit gaat met geweld. Het lijkt op een 'geiser'. Deze spuiten wel 5 to 20 meter hoog. Prachtig om te zien. Verder brengen we veel tijd door met famile , en om de omgeving verkennen.
Gisteren hebben we pas onze eerste spin gezien. Het was gelijk een slapeloze nacht als beloning. Tjeezus man , wat was dat een eng geval. Groot , dik , harig (beige) , lange poten. Ik heb op internet opgezocht wat het was : Familie van de tarantula. Deze spin zijn naam is : Huntsman. Ze vallen onder de catogorie ' low risk '. De beet kan pijn doen , maar is niet gevaarlijk. Opa heeft hem met zijn slipper dood gemept ( mijn excuses aan de dierenvrienden onder ons ).
Wat ik tot nu toe gezien heb van Australie , bevalt ons zeer goed. De natuur is hier prachtig!! De mensen zijn hier heel relax , vriendelijk , open. Als je bijvoorbeeld iemand op de 'snelweg' tegenkomt , dan groet je elkaar. Even handje omhoog , tegenligger doet hetzelfde.
Tot zover wat nieuws uit down under. Waneer we in Perth zijn , en onze eigen laptop goed kunnen gebruiken , zullen we wat foto's hierop zetten.
Cheers!!!
Ramon & Tanja

4 opmerkingen:

  1. ha die Ramon & Tanja ,leuk zo om dat allemaal te lezen .heb je daar al een e.mail adres .het gaat jullie verder goed ..en ik hoor of lees wel weer wat
    groetjes
    Oom Jan

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hallo Ramon en familie,

    Jorn is met zijn laatste dagen bezig om dan richting Down Under te komen. Hij heeft er zin in. Wij hopen dat we jullie ook over een maand of 6 kunnen ontmoeten.

    Heel veel groetjes Just en Yvonne (ouders Jorn)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hallo Bushpeople!!! het enigste da ik wil weten is waar zijn de foto's man :-) !!!!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. HA RAMON EN TANJA,

    GELUKKIG IS HET ME DAN TOCH GELUKT OM JULLIE SITE TE BEZOEKEN.
    KEI LEUK OM TE LEZEN HOE HET DAAR IS.

    HIER IS HET MOMENTEEL AAN HET REGENEN EN ZIT IK EVEN ACHTER DE LAPTOP OMDAT WE OPEN HUIZEN ROUTE HEBBEN. VANDAAG MOET HET GEWOON VERKOCHT WORDEN!

    HET GA JULLIE GOED EN IK BEZOEK JULLIE WEBSITE GEWOON REGELMATIG.

    LIEVE GROETEN EN EEN DIKKE KUS, GERRY

    BeantwoordenVerwijderen